Altres activitats

Inici / Altres activitats

PEDRALBES CULTURAL, SOLIDARI I ESPORTIU

Al llarg dels anys, en el Col·legi Major Pedralbes s’han organitzat activitats culturals, socials, esportives i acadèmiques de tota mena. Aquestes iniciatives responen als diferents interessos dels residents, que les promouen i organitzen -des del principi i fins a l’últim detall- segons els seus gustos i inquietuds. Algunes d’elles, s’han convertit ja en tradicions, i any rere any, els nous residents s’encarreguen de donar continuïtat a les activitats del Col·legi Major.

A més de les activitats periòdiques, durant el curs acadèmic de la nostra residència universitària se succeeixen diferents iniciatives, amb caràcter més puntual, però que ajuden a complementar l’oferta cultural i formativa del Col·legi Major. Des de concerts, audicions de poesia o conferències, obertes a tothom i tractant temes diversos.

Durant l’estiu també s’organitzen activitats a la nostra residència universitària, sovint coordinades amb altres Col·legis Majors d’arreu del món i ONGs. A aquestes cal afegir moltes altres iniciatives que neixen en l’ambient universitari del Col·legi Major Pedralbes: Club d’enginyers, Club d’arquitectes, Club de Dret, taules-rodones, etc.

Activitats culturals

Entre les moltes activitats que es duen a terme al Col·legi Major Pedralbes, una de les més importants és la tertúlia-col·loqui amb personalitats que puguin aportar experiències en la formació dels col·legials de la nostra residència universitària.

La trobada es desenvolupa en un ambient de diàleg distès entre col·legials i convidat o convidada. El costum és oferir primer una visita per les instal·lacions del Col·legi Major i continuar amb el sopar a la residència Pedralbes. Després, comença la tertúlia a la sala d’estar de la residència universitària de Barcelona. El convidat sol fer una exposició senzilla i posteriorment s’obre un torn de preguntes per als residents de Pedralbes. L’acte dura de 21:00 a 22:45 h. aproximadament.

Des de fa més de 30 anys han passat pel Col·legi Major personalitats del món de l’esport, política, periodisme, societat civil, ciència, etc. Entre molts altres convidats, a la residència universitària de Barcelona hem comptat amb la presència del cardiòleg Dr. Valentí Fuster, el cuiner Ferran Adrià, l’expresident de la Caixa i d’Agbar Ricard Fornesa, el periodista Lluís Canut, la nedadora olímpica Erika Villaécija , l’oftalmòloga Elena Barraquer, entre d’altres.

Activitats solidàries

Al Col·legi Major Pedralbes realitzem accions solidàries promogudes pels propis estudiants de la residència universitària de Barcelona. Les nostres activitats solidàries més significatives són les Patrulles Nocturnes, Famílies del Raval, Programa 1 @ 1 ONG Braval, Programa Esportiu Multiètnic ONG Braval, Gran recollida d’aliments i el Camp de treball al Congo.

Camps de treball

Cada any en el Col·legi Major Pedralbes hi ha estudiants que volen aprofitar part de les vacances d’estiu per fer una tasca de voluntariat en altres països. Per a això hem incentivat la participació dels col·legials que ho desitgin en camps de treball organitzats directament pel Col·legi Major, o bé en altres amb qui Pedralbes manté vincles propers.

Aquests camps de treball solen desenvolupar sempre fora d’Espanya. En ells es pot dur a terme una tasca educativa amb infants amb dificultats escolars o afectives, tasca sanitària especialment en països desfavorits i tasca de suport als serveis bàsics d’alguns llocs. A la nostra residència s’han organitzat camps de treball a Polònia (2010), Costa d’Ivori (2008 a 2013) i Congo (2014 i 2015).

Activitats esportives

El Col·legi Major Pedralbes disposa d’instal·lacions pròpies per a la pràctica del bàsquet, handbol, futbol sala, frontó i natació, a més de disposar d’una sala de Fitness a l’interior de la residència universitària.

Pedralbes participa activament en campionats universitaris de la Universitat de Barcelona en diferents disciplines esportives. També s’organitzen lligues internes de futbol sala i de frontó a la pista del Col·legi Major, a més de partits amistosos de futbol sala diversos dies a la setmana.

A prop del Col·legi Major Pedralbes, els col·legials poden practicar tennis i pàdel, així com també natació en una piscina olímpica.

Són freqüents les sortides de cap de setmana: excursions a la muntanya (trekking i btt), esquiades, etc.

© Copyright 2015. Política de privacidad | Aviso legal Web realizada por Fast Digital WS