Activitats professionals

Inici / Activitats professionals

PREPARACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL

Des de fa més de 40 anys, més de 1000 estudiants han trobat en el Col·legi Major Pedralbes un lloc on complementar la seva formació acadèmica universitària.

A Pedralbes s’intenta oferir una formació orientada al desenvolupament de les competències transversals, per d’aquesta manera, poder donar resposta a les necessitats de la societat actual.

 La convivència amb universitaris de mentalitat i procedència diferents, les activitats culturals i socials del Col·legi Major ajuden a despertar en els residents un autèntic esperit universitari, a adquirir una sòlida preparació professional ia fomentar una sana inquietud per les qüestions socials.

Clubs professionals

Els protagonistes de la vida universitària són els propis col·legials, i el Col·legi Major Pedralbes és una plataforma idònia perquè portin a la pràctica les seves iniciatives. Cada any neixen una sèrie de clubs de diferents temàtiques que desenvolupen les seves pròpies activitats a la residència universitària de Barcelona: clubs d’enginyeria, de dret, periodisme, debat, arquitectura, pensament, medicina, empresa, idiomes, etc.

Club Empresa Pedralbes (CEP)

El Club d’empresa és una de les activitats amb més prestigi organitzades pel Col·legi Major Pedralbes i compta ja amb més d’una dècada d’història.

 

Aquesta activitat està organitzada per un emprenedor grup de residents del Col·legi Major en col·laboració amb l’escola de negocis de l’IESE, una de les millors escoles de negocis del món en programes d’MBA i doctorats.

 

El Club d’Empresa Pedralbes pretén acostar el món de l’empresa als estudiants universitaris mitjançant la realització de cursos monogràfics. Aquests cursos tracten diferents àmbits de l’estudi empresarial mitjançant tertúlies-col·loqui amb empresaris, classes teòriques, pràctiques i experiències professionals. Els cursos sempre s’han caracteritzat per aportar una visió pràctica i actual de l’empresa, que moltes vegades queda lluny de les aules universitàries. Així doncs, el Club d’Empresa Pedralbes és una magnífica ocasió per a tots aquells interessats en completar la seva formació universitària amb l’adquisició d’habilitats que potenciaran la seva carrera professional.

Curs d'Estiu IESE-Pedralbes

El Curs d’Estiu IESE-Pedralbes és una activitat del Club d’Empresa que es desenvolupa durant la segona quinzena del mes de juliol en règim intensiu i consta d’estudiants universitaris de tot el món.

Xarxa d'assessors professionals

Mitjançant la xarxa d’assessors professionals, alguns antics col·legials i altres persones que se senten vinculades al Col·legi Major Pedralbes, ofereixen consell professional als residents que cursen els seus estudis, que acaben o que van a donar un gir en la seva carrera professional.

 

La Xarxa abasta una gran varietat tant de sectors professionals com d’àrees territorials -dins i fora d’Espanya- amb el desig que segueixi creixent gràcies a la incorporació de nous membres al Col·legi Major. Entre els Antics residents de Pedralbes hi ha professionals prestigiosos en molts sectors.

 

El Col·legi Major facilitarà el contacte entre l’assessor Professional i el col·legial que hagi sol·licitat l’assessorament. Per la seva banda, l’assessor es compromet a atendre i oferir el seu consell al col·legial. L’entrevista pot ser en persona o mitjançant videoconferència, assegurant una freqüència trimestral durant el curs acadèmic a la residència universitària. No s’estableix cap nombre determinat d’entrevistes, deixant-lo a judici de l’Assessor. Aquestes converses oferiran un assessorament sobre el sector professional al qual es pertany. Si s’estableix una relació professional d’algun tipus (oferir treball, serveis de consultoria o de coaching, etc.), són els interessats (Assessor i col·legial) els qui han de determinar les condicions.

Xarxa d'empreses col·laboradores

Les empreses adherides al Col·legi Major Pedralbes poden participar en la formació dels col·legials en facilitar el desenvolupament de les seves competències i oferint orientació per al seu desenvolupament professional. Es poden plantejar diversos tipus de col·laboracions:

 

a) Internships o pràctiques (remuneració opcional, estiu o durant el curs)

Diverses raons motiven que considerem molt necessari que els col·legials realitzin aquest tipus de pràctiques:

– Són un complement a la seva formació acadèmica i enriqueixen la proposta curricular dels estudis que cursen els col·legials;

– Incorporen sabers, habilitats i actituds vinculats a situacions reals del món de laboral;

– Adquireixen habilitats que contribueixen a millorar les seves possibilitats d’inserció en l’àmbit laboral;

– Augmenten el seu coneixement i maneig de tecnologies vigents;

– Li aporten elements que contribueixen a triar la seva orientació professional futura, així com amplien els seus horitzons respecte dels possibles camps específics de desenvolupament laboral;

– Tenen una experiència laboral mínima que exigeix l’ocupador per després contractar una vegada que s’hagi graduat

– Implementen eines teòriques a la pràctica.

 

b) Beques d’excel·lència acadèmica per costejar l’allotjament

Les beques són una ajuda econòmica que es dóna a l’col·legial per sufragar les despeses d’allotjament a la residència. El cost anual de la pensió completa per al curs 2015-16 és de 9650 euros. L’import de l’ajut econòmic ve determinat per l’empresa col·laboradora, que pagarà part de la pensió directament al Col·legi Major Pedralbes. El beneficiat ha de presentar a final de curs una memòria d’aprofitament de la beca a l’empresa col·laboradora per renovar aquesta ajuda.

 

c) Visites a les instal·lacions de l’empresa col·laboradora

Organització de visites a les instal·lacions de l’empresa.

 

d) Formar part de la xarxa d’assessors professionals

Aquesta xarxa té com a objectiu aconsellar als col·legials i antics col·legials en la seva orientació professional en acabar la Cursa i en les seves decisions professionals al llarg de la vida.

 

e) ‘Partners’ d’esdeveniments del Col·legi Major

Mitjançant una col·laboració de patrocini en alguns dels esdeveniments culturals, acadèmics o esportius que organitzi el Col·legi Major Pedralbes, com per exemple, tertúlies culturals amb convidats de rellevància social, Club d’Empresa en col·laboració amb l’IESE Business School, Certamen dels premis de investigació de treballs d’alumnes pre-universitaris …

© Copyright 2015. Política de privacidad | Aviso legal Web realizada por Fast Digital WS