Projecte formatiu

Inici / Projecte formatiu

EL NOSTRE PROJECTE, TEU FUTUR

Cada vegada més es valoren habilitats que no apareixen en llibres de text. Són les anomenades competències transversals que aporten un gran valor afegit al currículum personal. Aquestes habilitats marquen la diferència entre un professional bo i un excel·lent. La manca de competències és una de les principals barreres a l’hora d’aconseguir treball qualificat. I la majoria apunta la capacitat de comunicar-se correctament, tant per escrit com de forma oral, passió i creativitat com els principals dèficits dels joves. Aquestes mancances apareixen fins i tot en graduats amb un expedient acadèmic brillant.

AL COL·LEGI MAJOR PEDRALBES S’INTENTA OFERIR UNA FORMACIÓ ORIENTADA AL DESENVOLUPAMENT DE COMPETÈNCIES TRANSVERSALS, PER D’AQUESTA MANERA, PODER DONAR RESPOSTA A LES NECESSITATS DE LA SOCIETAT ACTUAL

Mitjançant les activitats que s’imparteixen en el Col·legi Major és possible desenvolupar moltes habilitats transversals, destaquem algunes:

 

 

  – Saber parlar en públic i escriure

 

  – Saber estar: transversals i multiculturals

 

  – Saber orientar-se al client

 

  – Tenir esperit de millora contínua i resiliència

 

  – Ser reflexius i saber treure conclusions

 

  – Saber gestionar, establir metes i prioritats

 

   – Autoconèixer i gestionar la pròpia vida

 

  – Treballar en equip, liderar, motivar i guiar altres

 

El projecte formatiu del Col·legi Major se sustenta sobre tres eixos:

ORIENTACIÓ UNIVERSITÀRIA ABANS I DURANT EL GRAU

– PER ESCOLES:

 

La Fundació Cultura i Societat, en col·laboració amb col·legis majors d’Espanya com Pedralbes ofereix orientació estudiants de Batxillerat perquè puguin contactar amb alumnes i professionals dels estudis de Grau que pensen fer de manera que els coneguin bé i puguin encertar.

Els Col·legis Majors de Barcelona compten amb estudiants molt implicats en les seves diferents carreres. D’altra banda, hi ha nois i noies de 2n de Batxillerat que no tenen clara l’elecció de carrera universitària i tenen poques possibilitats de contactar personalment amb joves universitaris que estiguin traient bé els seus estudis universitaris i puguin resoldre’ls dubtes pràctiques.

És també una oportunitat de motivar aquests alumnes que de vegades reben impactes negatius sobre el futur professional, mostrant-los experiències personals reeixides des del nostre Col·legi Major de Pedralbes.

Sessions d’Orientació en Col·legis i Instituts sobre aspectes que els ajudaran a la Universitat. S’ofereixen xerrades destinades a alumnes de batxillerat sobre motivació en estudis universitaris on a més es presenta el portal web www.orienta-t.net i es facilita la visita a les instal·lacions del Col·legi Major a Barcelona per tenir una sessió d’orientació per grups amb estudiants de diferents graus.

Orientació en línia a través del formulari del web que ofereix la possibilitat de preguntar temes relacionats amb els estudis universitaris que li seran contestats pels propis estudiants.

A més, en el Col·legi Major Pedralbes s’ofereixen xerrades als pares d’alumnes de batxillerat sobre la importància de les competències transversals en la formació professional i universitària dels seus fills i una taula rodona amb estudiants universitaris sobre la vida universitària a la residència.

 

– AL COL·LEGI MAJOR PEDRALBES:

 

Assessorament acadèmic personalitzat destinat a estudiants de primer i segon curs, al Col·legi Major Pedralbes. S’entén per assessorament acadèmic un procés d’ajuda a l’estudiant durant el període de formació universitària, en el qual, mitjançant el tracte personal estudiant-assessor, i en un clima de llibertat i confiança per ambdues parts, es proporciona informació i formació que facilita l’ desenvolupament de competències, habilitats, actituds i valors personals i socials en la vida acadèmica i personal.

Per als estudiants a partir de tercer curs, el Col·legi Major Pedralbes ofereix serveis de coaching professional per a aquells que estiguin interessats de la mà d’Evaristo Aguado, antic director de RRHH i Formació i Desenvolupament d’AIGÜES DE BARCELONA, actualment Director de Formació i Desenvolupament, Assessorament i Coaching de la Universitat Internacional de Catalunya.

El coaching universitari és una metodologia consistent en ajudar els alumnes de la nostra residència universitària que estan finalitzant els seus estudis, a establir els seus objectius professionals i plans d’acció per assolir-los; tot això a través de converses personalitzades, utilitzant el mètode socràtic, l’autoreflexió i l’autoconeixement de l’alumne.

A més, disposem d’un curs de tècniques d’aprenentatge universitari de 6 hores i diferents clubs professionals per als que resideixen al Col·legi Major Pedralbes de Barcelona: dret, empresa, debat, periodisme, enginyeria i medicina.

Les tertúlies-col·loqui amb personatges rellevants de la societat en el Col·legi Major també són un factor important en la nostra residència universitària de Barcelona. Mitjançant tertúlies i col·loquis, els col·legials tenen l’oportunitat d’intercanviar opinions amb representants dels camps de la cultura, política, opinió pública i molts altres àmbits.

PROGRAMA DESENVOLUPAMENT INTEGRAL EN HABILITATS TRANSVERSALS

Al llarg del curs acadèmic, el Col·legi Major Pedralbes organitza activitats molt diverses amb l’objectiu de complementar la formació acadèmica que els estudiants reben en Facultats i escoles universitàries amb l’objectiu d’integrar les habilitats i competències en programes acadèmics. D’aquesta manera s’enriqueix el perfil dels estudiants de la nostra residència universitària fent-los més adequats a nous llocs de treball on es necessiten perfils professionals rics en competències com el “lideratge”, l ‘”esperit emprenedor”, la “capacitat de generar noves idees” (creativitat), etc.

 

Les accions solidàries des del Col·legi Major a Barcelona són fruit del compromís de servei que té el Col·legi Major i tots els seus estudiants amb la societat. Les activitats més significatives a la residència universitària, que es duen a terme pels propis estudiants, són les següents:

 

– Patrulles nocturnes

– Acompanyament i suport a famílies del barri del Raval de Barcelona

– Programa 1 @ 1 ONG Braval

– Programa Esportiu Multiètnic ONG Braval

– Campanyes de recollida d’aliments a Barcelona

– Camps de treball internacionals, per exemple a Costa d’Ivori

ACOMPANYAMENT DE PROFESSIONALS CAP AL MÓN LABORAL

Xarxa d’Assessors Professionals que proporcionen a l’estudiant de la nostra residència l’experiència i consell per decidir el seu futur professional i entrar en el món professional amb garanties.

Empreses adherides al Col·legi Major Pedralbes que, conscients de la formació que s’adquireix a Pedralbes posen a disposició de l’estudiant del Col·legi Major una sèrie de facilitats per incorporar-se al món laboral.

© Copyright 2015. Política de privacidad | Aviso legal Web realizada por Fast Digital WS